Friday, 24 January 2014

Kenapa Saya Suka Shaklee

Tajuk macam tajuk surat cinta kan?
kenapa saya suka awak..
ada ke lagi orang tulis surat cinta zaman cyber ni? hehe..

Memang saya dah jatuh cinta ngan Shaklee. Saya suka Shaklee dan saya suka share pasal kebaikan produk-produk Shaklee.

'Tak kenal maka tak cinta',ungkapan yang biasa kita dengar..betul mmg betul..

Kisah perkenalan saya dengan Shaklee bermula tahun 2011, lepas melahirkan Imam Muda kedua kami Muhammad Amirul Hafiz. Masa tu Amirul Hakim baru masuk 2 tahun, tengah aktif, tengah banyak cakap dan banyak tanya dan masih memerlukan banyak perhatian dari ibu ngan ayah..tambah pulak lagi sorang baby laki yang bulat dan kuat menyusu. Alhamdulillah rezeki Allah pada kami.

Bila masuk kerja balik selepas habis cuti bersalin, saya rasa sangat tertekan. Badan masih lagi dalam proses pemulihan lepas bersalin, kat pejabat kerja banyak, kat rumah nak handle 2 orang anak, kerja rumah lagi. Kerja banyak saya boleh terima sama ada di rumah atau kat pejabat sebab tu memang dah tanggungjawab kita, yang menjadi masalah nyer badan asyik penat. Banyak yang tertangguh, tu pun syukur sangat husband dah banyak tolong.

So saya pun decide nak amek supplement utk tambah tenaga.. memang byk kat pasaran, macam2 brand.. tapi saya tertarik nak cuba produk Shaklee sebab saya tgk seorang kawan saya yang guna Shaklee ni macam super human. She's a mother of 3 heros, kerja as engineer kat anak syarikat minyak dan gas macam saya jugak, takde maid, everyday balik kerje masak, pastu ada bisnes sana sini joint venture ngan kawan dan dia adalah ahli aktif (not sleeping partner yea), sempat baca buku2 ilmiah (bukan novel yea) dan sempat tulis beberapa buku (e-books pasal breasrfeeding, pasal tips bisnes dan macam2 lagi lah), update blogs regularly, saya ulangi.. blogs, bukan satu tapi ada lah beberapa blog dan aktif ngan pelbagai aktiviti yang non work related.

So saya agak2 je lah yang dia bertenaga macam super saiyya ni salah satu sebabnya kerana dia mengamalkan vitamin-vitamin Shaklee. Tanpa buang masa saya terus dapatkan my first Shaklee's supplement dengan kawan saya ni. Alhamdulillah, saya jadi lebih bertenaga dan kurang stress bila mengamalkan Shaklee.

And now, 3 years later saya masih setia bersama Shaklee. Daripada makan untuk diri sendiri, sekarang kami sekeluarga menjadi pengguna tegar Shaklee. Saudara mara dan rakan-rakan pun sudah merasai kebaikan Shaklee. Daripada jadi pembeli sekarang ramai pun yang dah jadi ahli.


Okay, berbalik kepada persoalan kenapa saya suka Shaklee. These are the reasons:


  1. First and foremost sebab produk Shaklee adalah 100% natural.Saintis Shaklee telah membuat kajian di seluruh pelusuk dunia untuk mencari sumber ramuan asli semulajadi. NO chemical and NO synthetic elements.
  2. Sentiasa Selamat. Keselamatan produk-produk Shaklee dijamin. 350 ujian dijalankan atas setiap ramuan baru untuk mengesan bahan2 berbahaya seperti logam berat, racun perosak dan bahan pencemar berbahay yang lain dan lebih 100,000 ujian kualiti dijalankan setahun utk menjamin ketulenan dan keselamatan produk
  3. Sentiasa Berkesan. Lebih 100 scientific study papers membuktikan bahawa produk-produk Shaklee berkesan meningkatkan tahap kesihatan pengamalnya. Dan semestinya berkesan, kalau tak takkan lah orang yang dah try Shaklee terus menerus amek Shaklee. Shaklee dah jadi Syarikat Nutrisi Semulajadi #1 di US and soon di Malaysia perhaps sebab semakin ramai org mempercayai Shaklee. bukan saja pada tubuh badan tapi juga pada emosi kita :)
  4. Sentiasa Mesra Alam. Shaklee sangat concern pasal alam semujadi dan alam sekitar. Lebih 55 tahun Shaklee menjadi peneraju dalam pergerakan alam sekitar. 1st company yang diiktiraf sebagai Climate Neutral bagi mengimbangi pengeluaran gas rumah hijau. Kira complete package, we take care of our health and also care for the precious planet we live in.
  5. Harga berpatutan. Kalau kita tengok produk-produk Shaklee, i would say it's affordable and very reasonable for what it's worth. Cuba amek contoh Vitamin C Shaklee, sebiji jatuh 50sen je, Zinc complex, 30 sen je sebiji. Vivix mahal? memnag lah mahal kalau kita bandingkan dengan vitamin C. Cuba bandingkan dengan produk brand lain yang setaraf kandungan dan khasiatnya dengan Vivix. Baru namanya perbandingan yang setara. Apple to apple comparison orang putih kata
  6. Konsultasi penggunaan produk dan tips2 kesihatan percuma . Bila kita membeli produk dari Shaklee Independent Distributor kita berhak mendapat panduan penggunaan produk untuk menjamin kita dpt kebaikan maksimum dari produk yg kita ambil dan tujuan kita amek satu2 supplement tu tercapai. Contoh kalau kita beli set penyusuan, kita akan diterangkan pasal fundamental of breasfeeding dan tips2 untuk meningkatkan penghasilan susu badan. Mereka akan follow up sehingga kita dapat rasa kesan supplement2 tu. Pastikan anda dpt hak itu.
  7. Dapat Insentif. Beli dan guna produk Shaklee boleh dapat BONUS dalam bentuk CASH kalau cukup point. Tapi kena jadi ahli dulu lah. Dah lah dapat harga ahli yang jauh lebih murah dari harga pasaran, dapat cash back pulak tu.. sapa yang tak suka kan? Untuk makan sendiri dah boleh dapat Cash Bonus, kalau share kebaikan ngan suadara mara, rakan2, jiran, office mate, bos, x lecturer kat uni ke, insyaAllah boleh dapat CAR Bonus ngan CONVENTION Incentive - trip jalan2 sana sini secara PERCUMA. :)
  8. Last but the most important one ianya Dijamin Halal. Walaupun Shaklee ni produk keluaran US tapi produk-produk yang dibuat khas untuk dihantar ke Malaysia are certified HALAL by Islamic Service or America (ISA) yang diiktiraf oleh JAKIM. So selamat digunakan tanpa was-was yea.

One a plus note, harga produk Shaklee ni tak naik-naik lagi since saya join ahli tahun 2012. Satu nikmat di kala semua barang pun nak naik harga. :)



Anda nak berkenalan dan seterusnya jatuh cinta dengan Shaklee?
Jom hubungi saya.

Hanun Farha
SID: 882031
Call/SMS/Whatsapp: 0129503142
fb:https://www.facebook.com/hanunfarha






About Hanun Farha Rasdi

A mom to three adorable heroes, insyaAllah will be our Imam Muda(s). A wife to a loving and very supportive husband. Being blessed with all great family and friends around us. A Shaklee Independent Distributor by choice, SID 882031. Dedicated to spread the goodness of Shaklee and promote healthy life.

You Might Also Like

0 comments:

Post a Comment